Lusinda Vilijams, simbol muzike koju nazivamo amerikana, ove godine se vraća fenomenalnim albumom "The Ghosts of Highway 20". Ploča odiše melahnoličnom atmosferom, a većina pesama je posvećena Lusindinom ocu koji je preminuo prošle godine. Tu je i novi album legendarnog saksofoniste Čarlsa Lojda, na kome gostuju Nora Džons, Bil Frizel i mnogi drugi. Slušamo i novi singl za PJ Harvey, koji je premijerno emitovan u petak na radiju BBC. Predstavljamo novi album za Elenor Fridberg, damu koja je nekad bila u bendu The Fiery Furnaces, kao i aktuelno ploču koju potpisuje Tricky. Tu je još i gomila starih hitova koje izvode Van Morison, Kraftwerk, Buffalo Springfield, Teenage Fanclub i mnogi drugi. 

Zimska nedelja ima poseban šmek dok slušate Gistro FM. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka

share

share