Od početka ovog veka imamo veliko zadovoljstvo da prisustvujemo invaziji odličnih kanadskih bendova, The Arcade Fire, Broken Social Scene, Great Lake Swimmers, The Dears, Siskiyou. Među najinteresantnijim i najoriginalnijim indie bendovima, ne samo kanadskim već globalno, su svakako The Rural Alberta Advantage.

Muzika benda The Rural Alberta Advantage je moćna i uzbudljiva kao i divlji, predivni predeli kanadske provincije Alberta.  Bend je osnovan u Torontu 2005.godine.Članovi benda kažu da su bili domaćini „open stage“ večeri u jednom klubu u predgrađu Toronta, na koje niko nije došao, i da su njih troje izašli na binu da bi prekratili vreme.

Bend čine Nils Edenloff (vokal/gitara), Amy Cole (keyboard/vocals) i Paul Banwatt (bubanj). Za ime benda odgovoran je brat Nilsa Edenhoffa koji je u emailu bratu naveo da će neko vreme živeti na porodičnoj farmi na kojoj su proveli deo detinjstva,  u blizini Donalda, u Alberti, i iskoristiti to vreme da istraži sve pogodnosti koje pruža ruralna Alberta .

 

Preporuka

share
share