Dugo nisam čuo tako dobar album za vožnju praznim gradskim ulicama posle tri ujutru, kao što je treće izdanje Belgijanca Benžamana Šusa. Ako volite Serža Gejnzbura, Ričarda Holija ili Air, obratite pažnju. Ovaj album sam preslušao više desetina puta, ali nijednom tokom dana. Idealna ploča za noć, lampu, senzualne trenutke i one sate kada imate osećaj da ste jedina budna osoba na svetu. Na korak od remek-dela. 

Od novih albuma tu su još Bob Mold, Underworld, M83, Endrju Bird i mnogi drugi. 

Gistro evergreen je album Sajmona i Garfankila koji ove godine slavi 50. rođendan, a tu je i blok u kome se bavimo starim, odnosno novim soulom. U ćošku posvećenom Bartu Bakaraku, slušamo Ajzaka Hejsa, Rumer i Dion Vorvik. 

Za eksplicitno prolećne pesme u današnjoj emisiji su zaduženi Bil Kalahan, Tom Vejts, Bil Evans, Ben Vot i Ričard Džulijan. Najavljujemo koncert Dena Stjuarta i sledeće GistroPop veče. 

Teško ćete ove nedelje naći adekvatniji saundtrak za prvi prolećni dan od 553. izdanja emisije Gistro FM. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka