Prvi dan nove godine tradicionalno se najlepše kotrlja uz Hor bečkih dečaka, skijaške skokove i predjelo od sinoć.  Zato je radni naziv prve Gistro FM epizode u 2017. bio The Lazy. No, kako sam prednovogodišnje večeri provodio u opsesivnom slušanju pesme River Džoni Mičel, ipak sam se odlučio za Music to Skate Away On.  
Pored gomile pesama za praznično lenčarenje, danas predstavljamo i nekoliko novih albuma. 
Pre svega, tu je debi izdanje Islanđanina Juniusa Mejvanta. Perfektni duvački aranžmani i topla atmosfera ove pop/soul ploče, kao da je izmišljena za praznično ušuškavanje. Da sam ovu ploču otkrio malo ranije, sasvim sigurno bi se našla na godišnjoj listi najlepših albuma. 
Valeri Džun, čiji hit “Wanna Be On Your Mind” je jedna od najzaraznijih pesama u poslednjih nekoliko godina, krajem januara objavljuje novi album, a danas premijerno slušamo prvi singl sa njega. 
Prvi Gistro evergreen je klasik iz 1971. grupe The Temptations “Sky’s the Limit”. Savršen balans između toplih zimskih soul hitova i epskih psihodeličnih pesama koje voze sve vreme. Ako mene pitate, jedan od najvećih soul albuma koje je Motown objavio sedamdesetih. 
Kad smo kod vožnje, drugi Gistro evergreen album je “Moonhead” benda Thin White Rope iz 1987. Uz ovu ploču smo otkrivali “novi američki rok”, a Thin Whit Rope je brzo nakon ovog albuma postao jedan od onih bendova koji su nam nekad bili sve. Kada je gitarska muzika osamdesetih godina u pitanju, ovo je jedan od najskrivenijih bisera. 
Već nekoliko godina tokom novogodišnjih praznika uživam sa Rumer. Njena muzika je zimska, miriše na kafu i spora popodneva. U jednoj pesmi nam predlaže šta da radimo ako se zaglavimo između Njujorka i Meseca, a drugoj je čak i naziv praznični (“Baby, Come Back to Bed”).  
Čućemo i, sad već prošlogodišnji hit “Augustine” grupe Blood Orange koja me svaki put teleportuje u detinjstvo. Refren ove pesme je verovatno najzaraznija melodija koju sam čuo u 2016. 
Kada su u pitanju praznične/novogodišnje/božićne/zimske pesme, za njih su danas zaduženi Low, Kurtis Mejfild, Džoni Mičel, Nil Jang, Trembling Bells i Boni Prins Bili, Beach House i mnogi drugi. 
Dok se na jelkama sporo pale i gase sijalice, a vas mrzi da ustanete sa kauča i skuvate kafu, uživajte u prvoj ovogodišnjoj Gistro FM epizodi uz koju ćete moći da otkližete gde vam je drago. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.