Umesto prazničnih poslanica, uskrsnuća i farbanih jaja, u današnjoj Gistro FM epizodi ćete pronaći gomilu pesama niz koje kaplju emocije. Otud i naslov „Love Songs on the Radio“. 

Ako volite savremeni soul koji zvuči kao da je snimljen šezdesetih, uživaćete u novom albumu britanskog benda Stone Foundation. „Street Rituals“ je snimljen pod muzičkom i producijskom palicom „kralja svih modova“ Pola Velera, a tu su i Beti La Vet i Stax legenda Vilijam Bel. Retko iskrena soul ploča. Savršen album za lenju, prazničnu nedelju. 

Za plutanje po kauču,zadužni su Islanđani Low Roar, čiji novi album je zanimljiva mešavina elektro, sheogaze, pop i rok motiva. Zato „Once In A Long, Long While...“ odlično paše u sitnim noćnim satima. 

Remek-delo Pola Sajmona „Still Crazy After All These Years“ iz sredine sedamdesetih me je vazda asociralo na one spore vikende kada ne izlaziš iz papuča. No, to ne znači da ovaj album ne funkcioniše subotom uveče, ponedeljkom ujutru ili sredom popodne. Jedna od najvećih ploča svih vremena i današnji Gistro evergreen. 

Slušamo još muziku za novih albuma Meka De Marka, novi singl za UNKLE u kome gostuje Mark Lanegan, prvo novo izdanje kultnog njujoškog muzičara Artoa Lindsija još od ploče „Salt“ iz 2004, a tu je i prvi singl sa povratničke ploče soul legende iz Memfisa, Dona Brajanta. 

U današnju epizodu su se umuvali još  Bob Dilan, Roj Oribison, Nil Jang, Magnetic Fields, Timber Timbre i mnogi drugi. 

Ova nedelja bi zvučala manje praznično bez „love songs on the radio“ koje se vrte u današnjoj Gistro FM epizodi.  

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta 2015, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča