Edukacioni program The School of Life, osnovao je filozof Alain de Botton uz saradnju sa velikim brojem pisaca, umetnika, i edukatora. osnovana je 2008.godine i sada postoje filijale širom sveta. Jedan od ciljeva je razvoj emocionalne inteligencije, komunikacije među ljudima, suočavanje sa dnevnim problemima kroz predavanja koje drže vodeći svetski autori, umetnici, akademici, glumci i koji pri tome kombinuju svoje lično iskustvo sa idejama velikih mislilaca kako bi ponudlili inteligentne i zanimljive načine za interpretaciju sveta i našem mestu u njemu.

Jedan od projekata je i serija krakih animiranih filmova u kojima se predstavljaju klasici svetske književnosti poput  i njihova dela u kojima Alain de Botton posebno akcentuje kako čitanje literature može promeniti vaš život.

Celu seriju animiranih filmova o klasicima poput Charlesa Dickensa, Georga Orwella, Lava Tolstoja možete pronaći ovde

 

Preporuka

“Shobaleader One” je logičan iskorak napred. Ok, možda ne logičan, ali svakako odličan. “Electrac” je drugi album ove skupine; Jenkinson se već ranije pokazao kao izvrstan muzičar, te je ova ekipa, pre svega, domaći zadatak za sve trendi džezere širom našeg nesrećnog grada i još nesrećnije države.
share
share