Iako tekstovi pop pesama obrađuju najrazličitije teme, nema sumnje da je najviše onih koji se bave muško-ženskim odnosima, odnosno ljubavlju. Baš zato što ih je najviše koji se bave tom temom, među njima ćete često sretati besmislene pesme sa refrenima tipa „volim te draga, nemoj da odeš“, ali u isto vreme,  ta velika količina ljubavnih pesama krije i prave male poetično-psihiloške analize između dva ljudska bića.

Kako ti odnosi variraju između tužnih i srećnih, složenih i jednostavnih, iskrenih i neiskrenih, verovatnih i neverovatnih, tako i pesme koje se bave njima poseduju sve te odlike. Naravno, u zavisnosti od talenta kog poseduje onaj ko ih piše, tj. afiniteta, ali i (neretko) inteligencije onog ko ih sluša, ljudi se svrstavaju u ljubitelje ove ili one grupe.

Kao što ste već navikli,  jedino merilo da se određeni muzičar pojavi u rubrici „Gistro Ćoše“ jeste iskrenost, te je upravo to osobina koju ćete teško osporiti nekom od junaka današnjeg teksta.

Danas ćemo se baviti pesmama koje opisuju raspoloženja poznata svakome ko se u životu bar jednom zaljubio, ili ko je bar jednom voleo onako „pravo i istinski“ što bi rekli klinci. Njihovi autori možda i nisu toliko poznati koliko emocije o kojima pevaju, ali to će samo pojačati pomešane osećaje iznenađenja i oduševljenja svakom onom ko ih uz neku od ovih pesama prvi put otkrije. 

Preporuka

share

share