Tyranny [2016]

Tyranny
Obsidian;2016
8.7
8

Tyranny je poslednji naslov iz poznate Obsidianove RPG kuhinje. Iako je izašao ubrzo posle Pillars of Eternity-ja sa njim ima manje sličnosti nego što sam očekivao. Realno je bilo da imamo istu igru samo sa drugom pričom, ali ono što nam Tyranny nudi je potpuno novi doživljaj.

Krenimo od nove, sveže ideje. Tyranny je smešten u svet u kome ste vi deo zle armije. Armije koja je pokorila skoro ceo poznati svet. Vaša uloga je da sprovodite surove zakone koje je doneo Kyros, vrhovni poglavar moćnog carstva. Cela situacija u kojoj se nalazite, ne daje vam mnogo mogućnosti da budete dobrica. Ja sam u svim igrama od Baldura na dalje igrao RPG-ove kao lawful good  paladin.

Sama premisa da ovde ne možete biti dobri bila mi je izazov. Ali se vrlo lako izgubi moralni kompas kada vidite da dobra dela najčešće ne završe kako ste mislili.

Pomognete ranjeniku samo da u sledećoj sceni vidite kako ga ubijaju pred vašim očima. Osvojite selo i imate dva izbora, ili da proterate sve stanovnike i spalite sve kuće ili da selo ostane netaknuto a sve stanovnike prodate kao robove. Udjete u sukob sa jednom vojskom i počnu da vas mrze tri druge frakcije. 

Preporuka