The Hall Monitors - Up To No Good [2017]

The Hall Monitors
Up To No Good
Hidden Volume Records / 2017
8.4
8

The Hall Monitors su 2006. godine napravili pometnju na garage rock sceni sa žestokim live nastupom i nekoliko kućnih demo snimaka. Little Steven's Wicked Cool Records su iskoristile hype i brže-bolje potpisale sa njima ugovor, ali nakon godinu dana angažmana i bez studio sesije band je odlučio da nastavi sa živim nastupima po Evropi.

Po povratku uleteli su u legendarni NY Hed studio i spržili 14 ubitačnih pesama na traku sa Matt Verta-Rayom na mikseti. Dok je album bio u pripremi ritam sekcija (braća Sullivan) je izvela seriju oružanih pljački u Baltimoreu i bila prinuđena da hitno napusti zemlju. 

Ovo je onemogućilo band da promoviše album, što je pevača Sean Crowleya dovelo do nervnog sloma, nakon čega je osnovao doomsday sektu u Appalachian planinama. Ginger Richards je uspela da, nakon dugog niza godina rada kao FBI undercover agent, razotkrije zaveru protiv članova benda, skine optužnice i vrati Crowleya u civilizaciju. 

Hidden Volume Records je 2017. godine napokon rešio da javnosti predstavi album "Up To no Good". Dugo iščekivani prvenac DC legendi je omaž bandovima kao što su Paul Revere & The Raiders i MC5, uz obavezni naklon The Sonicsima.

"Girls" je izvedena u primitivnom Stax maniru, "Peggy Sue" kao duet Johnny Thundersa i Chuck Berryja, dok "She's My Methadone" sadrži najviše popa među čistim garage nuggetsima. "Rosalina" zvuči kao The Strokes na speedu a "Lord I'm a Sinner" je električni CBGB blues. Ovo je album uz koji se peva, igra, plače i to je to. Plus par snošaja.