Nakon nekoliko tematskih specijala, Gistro FM ponovo predstavlja nova izdanja. U današnjoj epizodi čućete gde je Dejvid Bouvi upoznao muzičare koji sviraju na „Blackstar“, kako zvuči treći singl sa novog albuma benda Tindersticks, šta povezuje Bila Velsa, Yo La Tengo i Normana Blejka iz Teenage Fanclub, najavu za dva februarska koncerta, najlepša nova domaća izdanja koja potpisuju Halftones, Sophie From Seattle i Ana Ćurčin, kao i zašto se od debi albuma Svetionika severa, nove grupe koju predvodi nekadašnji član Eve Braun Petar Dolinka, mnogo očekuje u 2016. Gistro evergreen je kultna ploča pijaniste Bila Evansa s početka šezdesetih, a čućete i veliki hit Otisa Redinga u originalu, ali i u dve savršene obrade. Tu su još Morphine, Slowdive, Low, DIIV i mnogi drugi.

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka

share
share