28. aprila prošlo je tačno 10 godina od objavljivanja 10000 Days, do sada poslednjeg albuma benda Tool, nadamo se ne i poslednjeg u karijeri. Poslednjih par meseci pojavljuju se sporadične izajve članova benda o tome da rade na novom albumu, da su u studiju, da sve ide kako treba, ali zvaničnih potvrda ipak nema.

Ono što je više nego očigledno je da fanovi ovog benda postaju veoma nestrpljivi, tako da na internetu možete pronaći veliki šaljivih internet memea vezanih za novi album ovog benda. Deluje da je popularnost benda rasla poslenjih godina više zbog činjenice da ne objavljuju muziku već veoma dugo.

Tool su gotovo napravili umetnost stvarajući atmosferu iščekivanja. U međuvremenu imamo tri nova albuma benda Puscifier, drugog muzičkog projekta na kome radi Maynard James Keenan. Kako je Keenan poznat kao perfekcionista, vrlo je moguće da od novog albuma, uprkos ohrabrujučim izjavama Adama Jonesa (gitara) koje je dao prošle godine, ni ove godine neće biti ništa.

Poslednja izjava koju je sredinom marta, na svom tweeter nalogu dao Keenan glasila je "Našli smo zajedničku polaznu tačku, ali jednostavno ne uspevamo da krenemo dalje"

Pored toga u jednoj svojoj izjavi, verovatno ponesen svim pritiskom koji fanovi kreiraju na internetu zahtevajući novi album, Keenan je svoje fanove nazvao "nepodnošljivim retardima", da bi kasnije pojasnio tu izjavu, ograničivši se na "fanatike" koji prate njegov bend, i optuživši medije da su izvukli tu njegovu izjavu iz konteksta, i da on ne misli da su svi njegovi fanovi "nepodnošljivi retardi". 

Svi prethodne albume, bend je objavljivao tek kada je u potpunosti bio zadovoljan njima, tako da će tako biti i sa novim albumom, ako ga ikad bude bilo. Bend veruje da će pravi fanovi benda to umeti da cene, i da oni ne žele da objave ništa što ne smatraju savršenim.

Preporuka

share
share