Današnji Gistro FM specijal naslov duguje hitu „Sex Beat“ grupe The Gun Club za koju je hedonizam bio neka vrsta religije. Stih iz ove pesme „We can fuck forever but you will never get my soul“ je svojevrsna mantra za mnoge „vernike“ The Gun Club crkve. 
 
Tu je i veliki hit Vejna Kauntiija „If you don't wanna fuck me, baby fuck off“, koji u samo par stihova kaže ono o čemu su neki pisali knjige. Nije zgoreg pomenuti da je upravo ovom pesmom počinjala kultna emisija Radio Šišmiš pokojnog Fleke na radiju B92. 
 
Muzika posvećena senuzalnim stvarima ne može da prođe bez „najnevaljalijeg Francuza svih vremena“ Serža Genjzbura, od kog slušamo čak dve pesme. Kad smo kod njegovih zemljaka, na ovu temu imaju nešto da kažu Jan Tiersen i Sebastian Telije. 
 
Poziv za popodnevno vođenje ljubavi uputitiće vam Van Morison, za večernje nežnosti Džoš Rauz, a za celodnevno gužvanje posteljine Marvin Gej - ko drugi. 
 
Slušamo i besmrtni hit grupe Pixies, u kojoj posle samo jednog „hey“ sledi pogled na jednu od mogućih filozofija hedonizma. Ujedno je reč i o pesmi koja mi je jedna od tri najdraže Pixies pesme. 
 
Iako kompozicije Harolda Bada, Talvina Singa, Žobima i REM nemaju direktne veze sa seksom, kada malo začeprkate ispod njihovih nota, velike su šanse da nabasate na par crnih čarapa sa halterima. 
 
Tu si još Bob Dilan, Postishead, PJ Harvey, Ajzak Hejs, Nik Lou i mnogi drugi. 
 
Zgrabite onog koga želite, upalite ili ugasite svetlo, parkirajte auto ili dodajte gas, otpanjite današnju epizodu do daske i uživajte u životu. 
 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

 

Preporuka

share

share