Magnolije cvetaju. Lažna nada buja. Suknje se skraćuju. Bašte ponovo rade. Izbori samo što nisu. Ti si još uvek tu. I proleće je opet ovde. I Tom Vejts je opet tu, da popravi pokvareno stihovima „Even though you've lost your way / You can never hold back spring“. Dobrodošli u prvu prolećnu Gistro FM epizodu. 

Nakon skoro dve decenije, The Jesus and Mary Chain se vraćaju sa novim albumom. Sve one jingle/jangle gitare, svi oni stondirani rifovi Vilijama Rida i sva ona lenja „mjaukanja“ Džima Rida su ponovo tu. „Damage & Joy“ nije baš remek-delo, ali ne mogu da ga se okanem već danima. Album nedelje broj jedan. 

Iako ima 66 godina, singer-singwriter iz Teksasa Rodni Krauel još uvek odoleva koroziji. Za svoj novi album „Close Ties“ kaže da je nešto najintimnije što je do sad snimio. Dodao bih i najlepše. Album nedelje broj dva. 

Što se prolećnih hitova tiče, za njih su se danas pobrinuli Frenk Sinatra, Tim Bakli, Skot Voker, Devendra Banhart i The Go-Betweens.

Gistro evergreen je album koji u maju puni 20 godina, a snimili su ga Prefab Sprout, jedan od najvećih i najpotcenjenijih pop bendova ever. Proleće u mom kraju ne može da počne bez prvih tonova ploče „Andromeda Heights“. 

Slušamo još pesme sa novih izdanja za Feist, Tarstona Mura, Brokeback, Džuliju Holter, Poni Hoax i Spoon. 

Kada su u pitanju ritmovi za mrdanje kukova, njima se danas bave muzički simboli Njujorka osamdesetih Artur Rasel i Džejms Čens. 

Najavljujem prvoapriliski koncert benda Autopark, odnosno dolazak Alehandra Eskoveda u Kotor. 

Kažu da krošnje brže i bujnije listaju uz prolećnu muziku. Nema boljeg testa za tu teoriju od današnje Gistro FM epizode. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta 2015, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.