Tickled [2016]

Tickled
A Ticklish Tale, Fumes Production, Horseshoe Films
Režija: 
David Farrier, Dylan Reeve
Scenario: 
David Farrier, Dylan Reeve
Zemlja proizvodnje: 
New Zealand
Jezik: 
English
7.5
7

Novozelandski novinar Dejvid Ferijer u potrazi za zanimljivim internet artiklom nailazi na uvrnuto sportsko takmičenje u „golicanju“. A onda klupko počinje da se odmotava...

Dokumentarni film Tickled je Džon Voters stavio na svoju listu najboljih ostvarenja u tekućoj godini, i na taj način zagolicao ljubitelje sedme umetnosti širom sveta.

Ono što je vredno u ovom filmu jeste pre svega borba za istinu, upornost i neustrašivost autorskog tandema. Borba koja ih je odvela u centar američkog sudskog i krivičnog aparata, koji i dalje štuca kada su u pitanju veliki i uticajni, odnosno kompanije iza kojih stoje ogromne svote dolara.

I to je lajt motiv filma Golicanje: nemogućnost i institucionalna nezainteresovanost kada je u pitanju ozbiljno sankcionisanje i sprečavanja internet kriminala i onlajn prevara. Da stvar bude još gora Golicanje se bavi i otvorenom eksploatacijom sirotinje iz pregrađa, preuzimanjem identiteta pokojnika, onlajn pretnjama, siledžistvom, i iza svega toga stoji „jedan“ čovek već više od petnaest godina.

Prilično bizarno, ali i film za preporuku i celovečernje uživanje. 

Preporuka