I Don't Feel at Home in This World Anymore [2017]

I Don't Feel at Home in This World Anymore
Film Science, XYZ Films
Režija: 
Macon Blair
Scenario: 
Macon Blair
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Ovogodišnji pobednik Sandens festivala je fini komični trilerčić, koji korespondira između koenovskih neo-noir izleta i vigilante akcijaša, a ujedno predstavlja i debi reditelja Mejkona Blera (Macon Blair).

Ništa ovde nije novo, barem što se tiče samog plota. Nepravdom pogođena Melani Linski krenuće u nezaustavljivu osvetničku pobunu protiv lopova koji su joj orobili kuću. Naravno, akcija usmerena u pravcu traženja pravde je pobuna i protiv organa reda, koji ne čine ništa kako bi joj izašli u susret, i udovoljili njenim tragovima na pronalaženju zločinaca.

Njen sajdkik postaje luckasti komšija kojeg impresivno gradi Ilajža Vud.

To dvoje smetenjaka se uparuju i kreću da isteruju pravdu na svoj specifičan način. Negde prolaze, a negde nailaze na žešće prepreke...

I Don't Feel at Home in This World Anymore je zanimljiv i zabavan film. Međutim, značajno je slabašniji od recimo sličnog mu Falling Down sa Majklom Daglasom. Estetski, Blerov film takađe pripada dekadi devedesetih, međutim, način obraćanja mu je itekako naivan, čak i za kapacitete generičke komedije.

Iako duh braće Koen kruži prostorom, Blerov prvenac ostaje na nivou većine komičnih krimića koji su svih ovih godina pokušavali da se napoje sa izvora slavnijih prethodnika.