The Sundowners - Cut the Master [2017]

The Sundowners
Cut The Master
Skeleton Key / 2017
8.3
8

Drugi album liverpulskog kvinteta The Sundowners je na mnogo načina povezan sa mnogo popularnijim britanskim bendom The Coral.

Album je producirao frontmen benda The Coral,  James Skelly, snimljen je u njegovom studiju, i objavljen za izdavačku kuću Skeleton Key, u kojoj je James suvlasnik sa svojim bratom Ianom, koji je takođe član The Coral. I ne samo to, već i dva člana njegove porodice su članovi ovog benda, brat Alfie (gitara) i sestra Fiona (vokal, gitara).

Oba ova benda inspiraciju za svoju muziku traže u psihodeliji 60ih i 70ih godina, ali The Sundowners se nikako ne bi mogli nazvati kopijom benda starijeg brata. Iako potiču od sličnih muzičkih korena, The Sundowners su znatno bliži britanskom folk roku kasnih 60ih i 70ih a njihova muzika odiše znatno mračnijom atmosferom  nego što je to tipično za hippie psihodeliju tog perioda ili The Coral

U centru njihovog zvuka su harmonije koje stvaraju dva prelepa ženska vokala Niamh Rowe i Fiona Skelly, koje uglavnom pevaju u istom tonalitetu, što daje jedan mističan i arhajičan prizvuk njihovoj muzici.

Album otvara „Before the Storm“ u kojoj centralnu ulogu preuzima odlična bas linija Tima Cunninghama, na koju se dodaju različite muzičke teksture slikane vokalima, gitarama i sintisajzerom. U „Great Beauty“ vrtlog vokalnih harmonija prati odlična, melanholična gitarska melodijska linija na gitari Alfija Skellyja

Preporuka

share

share