Ariel Pink - Dedicated to Bobby Jameson [2017]

Ariel Pink
Dedicated to Bobby Jameson
Mexican Summer / 2017
8.0
8

Ariel Pink (Ariel Marcus Rosenberg)  je jedanaesti album „Dedicated to Bobby Jameson“ u svojoj karijeri, posvetio nesrećnom pop muzičaru Bobby Jamesonu, što možemo zaključiti i iz naziva albuma.

Bobby Jameson je pop muzičar iz 60ih i 70ih koji nakon sticajem što nesrećnih okolnosti što loših životnih odluka odlučio da se potpuno povuče iz javnog života, pa su mnogi njegovi poznanici i prijatelji mislili da je mrtav. Tokom dvadeset godina, živeo je u svojoj porodičnoj kući i borio se sa svojim demonima, sve dok 2003.godine nije saznao je jedan njegov album doživeo reizdanje bez njegovog znanja.

Nakon toga poslednjih desetak godina svog života Jameson je održavao blog u kome je govorio o svom životu i pokušavao da dobije bar neku finansijksu kompenzaciju za muziku koju je stvarao tokom šeste decenije prošlog veka. Bobby Jameson je umro 12. maja 015.godine u 70.godini od posledica aneurizme.

Karijera Ariela Pinka traje preko dve decenije. Za to vreme on se kao umetnička persona kretao po obodima glam rock i freak pop kulture. Za Ariela Pinka možemo reći da u sebi nosi ono što je krasilo prave ekscentrične rock zvezde 70ih poput Marca Bolana, Eltona Johna, Davida Bowiea. Ono što je kod Ariela Pinka sigurno je, da će sve što stvara uraditi na potpuno svoj i jedinstven način bez ikakavog uticaja sveta oko njega

Iako je Pink postigao mnogo veći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri nego što je Jameson to učinio tokom svog života, moguće je da je Pink u njegovom životu i karijeri prepoznao negde i sebe, jer obojica donekle nose taj oreol "neshvaćenog i napaćnog umetnika".

Na ovom albumu imamamo nekoliko pesma koja vas svojom melodijom i harmonijom hvataju na prvo slušanje, to su pre svega dream pop „Feels Like Heaven“,  „Another Weekend“ ili sašećerena „Bubblegum Dreams“.

Ostale pesme na albumu svoje prave kvalitete otkrivaju ako im pružite prilke. Ceo album krasi inteligentno tkanje lepih synth i gitarskih melodija . Nakon nekoliko slušanje uvidećete da su „Time to Meet Your God“, „Dawn Patrol“, „Time To Live“, „I Wanna be Young“  ne samo zarazne već savršeno aranžirane, jedinstvene, neobične tvorevine čudnog uma umetnika kakav je Ariel Pink.

Dedicated to Bobby Jameson“ je uvrnut, zarazan i živopisan album, upravo onakav kakav možemo očekivati od tako osobenog umetnika kakav je Ariel Pink