Duo Boards of Canada, braća Mike Sandison i Marcus Eoin, je među najpoštovanijim i najoriginalnijim autorima u okvirima elektronske muzike i čudesnog sveta ambijentala.

Ambijentalna elektronska muzika obitava u čarobnom, egzotičnom i izvanzemaljskom prostoru, često utopijsko/distopijske prirode. Upravo u ovim, većini ljudi nepoznatim prostorima, naići ćete na često pominjano ime Boards of Canada.

Sa prvim zvucima njihovih melodija, da se primetiti da postoji, sasvim opravdano, milje direktno vezan za tehno muziku ali, takođe, da je taj milje, za razliku od "čiste" i sterilne moderne produkcije, u ovom slučaju instrumentalno urađen namerno kao nedovršen/nesavršen. Takođe, ovaj dvojac implementira u svoj zvuk i dosta psihodeličnih elemenata tako da slušaocu, na svom putovanju, kroz lo-fi filtere, dodatno degradira zvuk.

Taj proces ume da bude dugotrajan, tako da je krajnji rezultat numera koja ima modernu postavku ali zvuči kao da je napravljena u daljoj prošlosti.
Još jedna činjenica koja ovaj duo čini dodatno interesantnim jeste njihova muzička interpretacija zlatnih godina detinjstva, na neka lepa sećanja poput ležanja na travi i gledanje u paperjaste oblake nekog toplog letnjeg dana. Posebna vrsta Zena