Pogledajte: Reptaliens - Ubik

Portlandski dream pop bend Reptaliens čine bračni par Bambi i Cole Browning, Julian Kowalski (gitara), Bryson Hensen (sintisajzer) i Tyler Verigin (bubanj) objavili su debi album "FM-2030" prošle godine, sa koga su već objavili video za pesmu "Olive Boy". Sada imaju video za pesmu "Ubik" sa ovog albuma.

Video je inspirisan mentaliteom kulta, transhumanizmom, teorijama zavere i uopšte naučnom fantastikom. 

Bend je izjavio: "Kupovali smo odeću za glumicu i naišli na kutiju zaštitnih odela. Nismo mogli da propustimo tako nešto. Kasnije smo dobili ideju da snimimo video za pesmu "Ubik" tokom pomračenja Sunca. Pesmu je napisala Bambi ali iz Coleove prespektive. Bambi je na samrti i u krio snu je, Cole pokušava da se poveže sa njom preko video ekrana. Kako se njen život u krio snu polako gasi, Cole želi da okonča svoj, podvrgne se krio snu, kako bi bi bar još za trenutak bio sa njom. "Ubik" je inspirisana istoimenim romanom Philip K. Dicka. Bilo je prikladno snimiti video sa ovakvom temom tokom jednog nadrealnog solaranog efekta i pokušali smo da to prenesemo uz pomoć crno-belog snimka, i naravno uz malo magle".

Costa Gountanis, režiser ovog video spota izjavio je: "Ceo koncept uklapa se u čudnu, naučno fantastičnu, kultnu atmosferu. Veoma sam srećan što imam toliko prijatelja spremnih da urade nešto čudno bez mnogo razmišljanja. Sama atmosfera pomračenja bila je znatno bolja nego što smo očekivali. Takođe smo snimili neke scene u mom šatoru za vutru, uvek je zabavno biti snalažljiv, to pomaže kreativnom procesu. Bilo je veoma zabavno snimati ovaj video, a još bolje raditi to sa veoma dobrim prijateljima".