Pogledajte: Yard Act - 100% Endurance

Engleski post-punk bend Yard Act obavili su odličan debi album, "The Overload", u januaru preko Island/Zen F.C. Sada su podelili video za pesmu "100% Endurance" u kojem glumi britanski glumac David Thewlis (Naked, Harry Potter filmovi, Wonder WomanFargo). Čest saradnik benda James Slater režirao je crno-beli video.

Thewlis, kome je ovaj video  po prvi put da je snimao u svom rodnom gradu Blackpoolu, našalio se u saopštenju za javnost: „Rekao sam svom agentu da od sada snimam samo Yard Act video, ali sledeći put na tropskom ostrvu ili velikoj jahti.”

Frontmen James Smith rekao je: „Bilo je sjajno snimati ovaj video. Jedva da sam morao išta da radim, a ni jednom nisam imao lažnu kosu zalepljenu za glavu. Još uvijek ne mogu verovati da se David umiješao. Veliki sam obožavatelj njegovog rada, od Naked-a do Farga, i kada sam rekao Jamesu Slateru da je zainteresiran za rad s nama, bio je veoma uzbuđen. Sjajan glumac i apsolutno zadovoljstvo gledati kako radi. Jednako tako, on je potpuno pristojna, prizemna osoba koja je jebeno duhovita, i to je pošteno, mislim."

„Ovaj video takođe predstavlja dokaz, još jednom, Jamesa Slatera i njegove vizije da svaki put oživi naše pesme. Oduvek sam znao da ćemo ponovo posetiti The Overload svet, poslednji put kako bismo celi koncept albuma doveli u puni krug i znao sam da će konačni video biti za '100% Endurance', ali kada je album izašao i turneja je počela, nikad nisam znao kada ćemo naći vremena. Konačno smo to uradili, a ponovno okupljanje svih likova bilo je divno. Upoznali smo toliko vrhunskih ljudi, koji snimaju ove video spotove i što ih više upoznate, to je lakše. Blagoslovi sve koji su celo vreme bili sa nama. Ako to niko ne shvati u narednih pet godina, napravit ću temeljnu analizu svih videa sa svakom referencom, skrivenom porukom i narativnim nagoveštajem koji smo tamo uglavili.”

Reditelj Slater dodaje: „Pre snimanja '100% Endurance' već sam imao sreću da sam snimio četiri videa za pesme sa albuma "The Overload". Pružilo nam je priliku da stvorimo svoj vlastiti filmski univerzum Yard Act, s likovima i temama koje se ponavljaju u svim spotovima. Ovim videom smo hteli sve zaokružiti. Pesma postavlja veliko pitanje – o čemu se radi? – pa sam mislio da bismo trebali pokušati odgovoriti na to otkrivanjem da je univerzum (pa, barem Yard Act univerzum) zapravo minijaturni model, koji se drži na vrhu stola u muškoj sobi. U pitanju je David Thewlis. James i David su ćaskali neko vreme jer se ispostavilo da je on veliki obožavatelj benda. Dao nam je do znanja da je spreman za snimanje videa i na sreću mu se svidela ideja. Zaista je prihvatio sve to i pružio brilijantan nastup, povezujući celu stvar. Mislim da će daleko dogurati!”.

Do sada je bend podelio video spotove za pesme "Land of the Blind", "Payday" i "Rich".

Preporuka

share