Pogledajte trejler za novi naučno fantastični hit "Ready Player One"

Steven Spielberg režirao je jedan od najočekivanijih filmova sledeće godine, adaptaciju veoma popularnog naučno fantastičnog romana "Ready Player One" Ernesta Clinea, koji je u Srbiji objavljen pod imenom "Prvi igrač na potezu". Velikom hajpu koji prati ovaj film doprinosi i ogormna popularnost i nostalgija za pop kulturom 80ih. Ovaj roman pa samim tim i film prepun je referenci na filmove poput "Back to the Future",  ili video igre kao što je "Duke Nukem" ali donosi nam i nimalo idiličnu sliku bliske budućnosti.

Radnja je smeštena u 2045.godinu. Nakon što je James Halliday (Mark Rylance) tvorac virualnog sveta OASIS, u koji većina stanovnika Zemlje beži od sumorne stvarnosti, umro bez naslednika, objavljen je njegov testament u kome on kaže da je u okviru sveta sakrio neizmerno blago koje će pripasti onome ko pronađe skriveno "uskršnje jaje". 

Tye Sheridan, glumi Wadea Wattsa, koji zajedno sa Art3mis (Olivia Cooke) juri za opasnim i fantastičnim tajnama virtuelnog sveta Oasis, a da bi došli do cilja igrači moraju imati ogromno poznavanje pop kulture 80ih.  Njih dvoje bivaju uvučeni u sukob pobujenika, i velike korporacije, na čijem čelu je Ben Mendelsohn,  koja želi da , dođe do blaga i inače slobodni viruelni svet u potpunosti stavi pod svoju kontrolu. 

Simon Pegg i T.J. Miller takođe glume u ovom filmu čija je premijera zakazana za 30.mart 2018.

 

 

Preporuka

share

share