Darkside - Psychic [2013]

Darkside
Psychic
Matador Records
7.5
7

Darskide, sada već nepostojeći bend, čini dvojac Nicolas Jaar i Dave Harrington.

Njih dvojica su dugo i detaljno radili u periodu od dve godine na snimanju ovog izdanja. Album je sniman u Njujorku i Parizu, prekidan Jaarovim turnejama i radom na remiksima za Daft Punk.

Zvuk koji karakteriše album Psychic je džez gitara, tehno ritam provučen kroz filtere, lagani glitch sa zvucima svemirskog radija. Egzotično i vanzemaljski. U tom stilu, može se zamisliti jedno svemirsko putovanje koje vas gura sve dalje i dalje. Što ste duže u posedu zvukova sa Psychic, sve više tonete u dubine njegovog svemira. 

Njegova dva kosmonauta vrše preciznu navigaciju, vaše je samo da se opustite u udobnoj fotelji. Oko vas su živi, vazdušasti muzički oblaci biosfere. Tonete u lagan san na trenutak, budite se posle par sekundi i pokušavate da se setite svog kratkog sna putujući brzinama svetlosti u vakuumu ovog univerzuma. Pitate se kako ste se ovde našli, koliko je vremena prošlo od vašeg zadnjeg treptaja očima, dok se album oko vas lagano završava tihim šapatima i žamorom simulacije nekog, zadimljenog, prijatnog kafea... i želite da ponovo čujete ceo materijal.

Preporuka

share
share