Sve je počelo tako što sam čuo melodiju koja me je podsetila na pesmu Glory Box od Portishead. Samo što je ta melodija bila nekoliko decenija starija. I mnogo svečanije obučena. Ispostavilo se da ta konkretna pesma nema veze sa Portishead, ali da jedna druga ima. I onda me to odvelo u istraživanje. A lepo je kad u 43 nešto istražuješ. I tako sam rešio da bar pola sata današnje epizode posvetim tom daydream osećanju. Jer lepo je biti u tom dnevnom dremež fazonu po ovako tmurnoj nedelji.

Od noviteta danas predstavljam friško i genijalno izdanje za Big Thief, novi EP za Khruangbin i Liona Bridžisa, prvi singl sa aprilskog albuma Kurta Vajla, novu solo ploču Edija Vedera, a tu su i Spoon, veterani iz Ostina koji imaju odličan novi album.

Duvamo 50 svećica na klasiku Nila Janga Harvest, a slušamo još Portishead, Trikija, Ajzaka Hejsa, REM, Radiohead, The Delines i mnogo toga još.

Uz neke Gistro FM epizode se lepše drema od drugih. Cenim da je ova današnja jedna od takvih. Uostalom, šta drugo raditi po ovako sivom danu?

Preporuka