Yard Act - Where's My Utopia? [2024]

Yard Act
Where's My Utopia?
Island / 2024

The Overload“, debi albuma benda Yard Act, objavljen u januaru 2022. godine, ispostavilo se da je jedan od najboljih te godine. Ni tada, članovi benda James Smith (vokal, stihovi), Ryan Needham (bas), Sam Shjipstone (gitara) i Jay Russell (bubanj), nisu bili  muzičke novajlije . James Smith je sa svojim drugim bendom Post War Glamour Girls, objavio 3 veoma dobra  albuma, Ryan Needham je sa takođe odličnim bendom Menace Beach, objavio tri albuma, dok su preostala dvojica poznati muzičari sa underground muziške scene Lidsa i Engleske.

Početkom marta Yard Act su objavili svoj drugi album “Where's My Utopia?”. Odmah od prve pesme da se primetiti da je rešio da proširi svoju muziču i zvučnu paletu, koja se na prvom albumu oslanjala ponajviše na post punk žanr sa elementima brit popa i indie rocka. “An Illusion” je lagana, sa trip hop ritmom, gudačima u pozadini, i melodičnim vokalnim harmonijama koje se oslanjaju na pop i r&b.

Na “We Make Hits” već je očigledno da se bend okrenuo malo živahnijem i dinamičnijem zvuku, odlična ritam sekcija naginje ka funku i disco-punku, dok se Smith u svojim stihovima na veoma duhovih način osvrće na njihov dosadašnji uspeh.

“Down by the Stream” je malo mračnija, i naginje ka stilu Sleaford Mods dok Smith  u stihovima govori o uspemenama iz detinjstva u kojima je maltertirao svog školskog druga, zbog čega sada, kao zrela ossba oseća kajanje.

Preporuka