Foo Fighters - But Here We Are [2023]

Foo Fighters
But Here We Are
Roswell / RCA / 2023
8.0
8

Foo Fighters su, sada, ako ne najveći, jedan od najvećih mejnstrim rock bendova. Malo je onih koji u ovom trenutku mogu napuniti ogromne stadione i tri sata svirati velike hitove i držati atmosferu koncerta na visokom nivou od prvog do poslednjeg trenutka.

Dave Grohl i ekipa su ove godine objavili svoj jedanaesti album „But Here We Are“, koji dolazi dolazi godinu dana nakom smrti njihovog dugogodišnjeg člana, bubnjara Taylora Hawkinsa.

Oni  su jedan od onih bendova, koji na svakom svom albumu imaju po nekoliko izuzetnih pesama koje odskaču od ostalih, koje se savršeno uklapaju u neku „Best of“ kompilaciju i koje su pravi veliki koncertni hitovi. To je i recimo jedna od osobina velikih rock sastava.

But Here We Are“ ne menja muzičku matricu Foo Fighters-a ni po jednom muzičkom apsektu. Pre bi se moglo reći da  nakon par albuma na kojima su želeli da naprave nešto drugačije ali to baš i nisu uspeli „ vraća ih na fabrička podešavanja“.

Foo Fighters su u svojoj, još godinu dana pa tri decenije dugoj karijeri, imali više nego pristojan broj onih pravih, fantastičnih rock himni, koje svako može iz sveg glasa pevati na koncertu. Čak i ako niste neki fan benda, malo je verovatno da su vam njihovi hitovi nepoznati, pod uslovom naravno da slušate rock muziku.

Preporuka