DJ Food je na samom početku bio muzički projekat Jonathana MoreaMatt BlackaPatrick Carpentera, koji se potpisivao samo inicijalima PC. Tim čija je ideja bila serviranje metaforičke hrane za DJeve uključio je i Paul Brooka, Paul Rabigera, Kevin Foakesa, poznatog kao Strictly Kev i Isaaca Ellistona.

Black i More su već nastupali pod imenom Coldcut, tako da nisu mogli nastupati i pod aliasom DJ Food, pa su žive nastupe prepustili PCju i Strictly Kevu. Kasnije PC je počeo da sarađuje sa The Cinematic Orchestra pa je odlučio da napusti DJ Food, u potpunosti prepustivši palicu Strictly Kevu

FH: Kada je krenulo vaše interesovanje za muziku/tehnologiju?

Moje interesovanje za muziku krenulo je oko desete godine, slušanjem nedeljne top-liste na prvom kanalu BBC radija, gde je DJ odbrojavao prvih 40 pozicija. Takođe postojala je emisija na televiziji pod nazivom Top Of the Pops, četvrtkom uveče, u kojoj su ti isti bendovi sa top-lista i nastupali uživo. Ako ste u određenim godinama (oko 40), i živeli ste u Velikoj Britaniji, ovo je verovatno način kako ste prvi put stupili u interakciju sa muzikom i video spotovima u sedamdesetim i osamdesetim. 

FH: Povezivanje sa sastavom Coldcut, i cilj saradnje sa Solid Steel?

Upoznao sam Meta Bleka (Matt Black) 1993. a Džonatana Mora (Jonathan More) negde godinu dana kasnije. Met je došao da pušta muziku na zabavi koju sam organizovao sa prijateljima, i pozvao me da nastupim na Solid Steel odmah nakon mog dizajnerskog školovanja, tako da je trenutak bio praktično savršen. Ne verujem da je bilo ozbiljnijeg vida saradnje sa Solid Steel, osim par radio emisija koje se kasnije nisu ponovile.

FH: Kada ste zakoračili u profesionalne vode?

Verovatno oko 1994. godine, kada sam uradio neke od mojih prvih projekata za Ninja Tune, i ugovorio svoje prve DJ nastupe u inostranstvu. Tada sam verovatno napravio i svoje prve studijske numere. Do tada sam bio samo DJ.

FH: Da li ste bili deo Ninja Tune lejbla od samog početka?

Ne od početka etikete, ali sam bio fan Coldcut sastava od njihovog prvog albuma, godinama pre no što je Ninja Tune nastao. Postao sam deo Ninja Tune-a 1994. i od tada dizajniram i pravim muziku za njih, sve do današnjih dana.

FH:  DJ Food? Kako je počelo?

Met i Džon (Coldcut) su želeli da intenzivnije izbacuju muzičke projekte, ali su bili pod ugovorom sa velikom izdavačkom kućom (Arista) pod nazivom Coldcut. Frustrirani zbog sporosti velike izdavačke mašinerije, odlučili su se da promene ime i stvore sopstvenu etiketu, i tako je nastao Ninja Tune.

Preporuka

share