share

Noćurak usporava septembar :: September Songs [mix]

Hej, univerzume, znam da želiš da nas približiš suncu što više, ali biće nam zima, (ili je možda ova moja molba više za šalter levo za kojim rade kalendar i sat?). Kreni unatrag, ili uspori da uživamo u ovim pesmama još malo dok je toplo, nisam ih na vreme otkrio, nisam ih se dovoljno naslušao! Uspori, ni tebi ni meni se ne žuri da obučemo džempere.
...

share

Spakovan u pola sata What A World oscilira izmedu divljih, aljkavih gitara i pop melodija. Paint Fumes na ovih dvanaest pesama idu ličnije nego inače, u vrtlogu razuzdanog provoda, svetla i mraka.

...

share

“Belle and Sebastian” - poslednja važna britanska pop grupa iz 20. veka

...

share

Film finskog režisera Domea Karukoskija opisuje formativne godine autora J.R.R. Tolkiena, u kojima on, iako ostaje bez oca i majke, nalazi prijateljstvo, ljubav i umjetničku inspiraciju, družeći se sa grupom izopštenih prijatelja u školi.

...

share

Turski majstor režije Nuri Bilge Ceylan je jedan od onih retkih autora u istoriji sedme umtnosti, čiji filmovi nemaju problem u komunikaciji sa gledaocima, uprkos megalomanskom trajanju njegovih dela.

...

TV

share

Carnival Row [2019]

U eri hiperprodukcije svega, pa i tv serija, postaje prava retkost pojava nečeg svežeg i drugačijeg. Nova Amazonova tv serija „Carnival Row“ donosi upravo taj dašak svežine, pa makar on bio samo kozmetičke prirode.

...