Poslednjih godinu dana, priče o tome kako pandemija menja živote ljudi širom sveta, iskaču sa svih strana. Naravno da je to tačno, i naravno da to neki osećaju više, neki manje, a neki gotovo ni malo, poput autora ovog teksta. 

Muzičari su bili jedni od onih koje je pandemija prilično pogodila, jer ih je pre svega sprečila da drže koncerte, što je najvećem broju njih i glavna zarada. Od samog izdavanja i prodaje albuma, kada se odbije novac izdavačkim kućama i kad svoj poveći deo uzmu streaming servisi, muzičarima i ne ostaje bogzna šta, posebno ako se radi o nezavisnoj produkciji.  Dok  su neki kukali na socijalnim mrežama i gde god su stigli, neki su ovo slobodno vreme koje su neplanirano dobili iskoristilu na drugačiji način. Dylan Baldi, frontmen benda Cloud Nothings upravo je jedan od onih koji nisu kukali već radili.

Zatvoren u svjoj kući Baldi je rešio da poptuno neprlanirano ove godine objavi dva albuma za Cloud Nothings. Kako zbog karantina je kretanje i uopšte rad muzičara bio prilično otežan, Baldi je preuzeo da sebe da završi najveći deo posla. Tako nešto njemu i nije strano, jer pre više od decenije, Baldi je upravo tako i počeo. U podrumu kuće svojih roditelja, u pauzama između obaveza na fakultetu, Baldi je komponovao i snimao pesme svirajući sam sve instrumente.

Cloud Nothings
The Black Hole Understands
Self release / 2020
Cloud Nothings
Life is Only One Event
Self release / 2020

Preporuka