Fenne Lily najavila novi album i podelila video za pesmu "Lights Light Up"

Britanska kantautorka Fenne Lily, koja trenutno živi i stvara u Njujorku, najavila je novi album "Big Picture" i podelila video za prvi singl, “Lights Light Up". "Big Picture" bi trebao biti objavljen 14. aprila preko Dead Oceans. Haoyan je režirao spot "Lights Light Up", koji je snimljen u Bruklinu. 

Lily je ovo rekla o “Lights Light Up” u saopštenju za javnost: “Nikad pre ovoga nisam pisala o ljubavi u sadašnjem vremenu, ali iako sam još uvek bila zaljubljena i nisam razmišljala o kraju, bilo je nešto drugo se dešavalo podsvesno što je dovelo do pesme, o nastavku života nakon veze pre nego što je do toga i došlo. Kada je došlo vreme za snimanje, bend i ja smo ga svirali uživo neko vreme i postalo je nešto radosno i pozitivno, ali kada sam počela da snimam vokale, stihovi su me rasplakali. Do tog trenutka pesma je bila stara više od godinu dana i mislila sam da su te rane zacelile, ali pretpostavljam da me je bolelo priznati da sam pokušavala da zaboravim nešto što još uvek nisam prebolela.”

"Big Picture" je naslednik albuma "BREACH" iz 2020.godine.  Brad Cook je koproducirao album, koji je snimljen uživo u njegovom studiju u Sjevernoj Karolini.

„Pisanje ovog albuma bio je moj pokušaj da uvedem neku vrstu reda u katastrofu koja je bila 2020.“, kaže Lily. “Dokumentirajući najranjivije delove tog vremena, osećala sam se kao da sam povratila neku vrstu autonomije.”

Big Picture:
1. Map of Japan
2. Dawncolored Horse
3. Lights Light Up
4. 2+2
5. Superglued
6. Henry
7. Pick
8. In My Own Time
9. Red Deer Day
10. Half Finished

Preporuka