Frankie Cosmos najavili novi album i podelili "Jesse"

Frankie Cosmos, iza koga je Greta Kline, zajedno sa njenim pratećim bendom, najavili su novi album, "Vessel" i podelili svoj prvi singl "Jesse". "Vessel" će izaći 30.marta za etiketu Sub Pop. Pesma "Jesse" predstavljena je putem stop-motion video spota u kome vidimo pudlicu i kadu.

"Vessel" je naslednik odličnog  albuma "Next Thing", objavljenog 2016. za Bayonet Recordsa. Ovo je treći album za Frankie Cosmos , ali 52. izdanje za Gretu Kline ako se računaju sva bedroom-recording samoizdanja koje je samo objavila tokom godina.  

Prateći bend Klineove za album "Vessel"  čine basista  David Maine, klavijaturistkinja Lauren Martin i bubnjar Luke Pyenson. Njih četvoro je na početku otišlo u Binghamton, Njujork, kako bi tokom tri dana uživo snimili tri pesme sa producentom / inženjerom zvuka Hunterom Davidsohnom u njegovom studiju Business District Recording (Davidsohn je producirao prethodna dva albuma Frankie Cosmos).

Zatim su Davidsohn i bend radili na albumu u Bruklinu, uz pomoć Carlos Hernandeza i Julian Fader Ave Lune u studiju Gravesend Recordings. Tokom koncerta bend je počeo svirati neke od novih pesama, pozvali su članove bendova koji su sa njima nastupali da im se pridruže na pozornici i daju svoj doprinos , a neki od tih muzičara kasnije su se pridružili bendu u studiju i dali svoj doprinos albumu. Među njima su Alex Bailey (bivši član benda Warehoose, koji je sada zamenio David Mainea kao stalni član pratećeg benda), Vishal Narang (iz Airhead DC) i pevačica Anna McClellan. Na kraju, album je poslat Josh Bonatiju koji je uradio master.

Vessel:

1. Caramelize
2. Apathy
3. As Often as I Can
4. This Stuff
5. Jesse
6. Duet
7. Accommodate
8. I'm Fried
9. Hereby
10. Ballad of R & J
11. Ur Up
12. Being Alive
13. Bus Bus Train Train
14. My Phone
15. Cafeteria
16. The End
17. Same Thing
18. Vessel