The Jesus and Mary Chain podelili pesmu "Chemical Animal"

The Jesus and Mary Chain su prošlog meseca najavili novi album, "Glasgow Eyes", i tom prilikom podelili singl, "jamcod".  "Glasgow Eyes" bi trebao izaći 8. marta 2024. preko Fuzz Cluba. Sada su podelili još jednu novu pesmu, "Chemical Animal".

The Jesus and Mary Chain proslavit će svoju 40.godinu autobiografijom (izdavač Orion/White Rabbit) koja će izaći 2024. i velikom turnejom po Velikoj Britaniji i Evropi. Jim Reid je izjavio o albumu: “Biće malo drugačiji; prilično je eksperimentalna i elektronska. Ne toliko da ga nećete prepoznati kao Mary Chain, ali da, malo smo se petljali sa zvukom.”

U saopštenju za javnost o albumu "Glasgow Eyes" otkriva se da je album delom pod uticajem bendova Suicide i Kraftwerk, kao i "svežeg uvažavanja manje discipliniranih stavova koji se nalaze u jazzu".

Jim Reid dalje objašnjava: „Ali nemojte očekivati ​​da 'Mary Chain ide jazz'. Ljudi bi trebali očekivati ​​ploču Jesus and Mary Chain, a to je svakako ono što "Glasgow Eyes" je. Naš kreativni pristup je izuzetno isti kao 1984. – samo uđite u studio i vidite šta će se dogoditi. Ušli smo sa gomilom pesama i pustili da ide svojim tokom. Nema pravila; samo uradite šta god je potrebno. A tu je i telepatija – mi smo ti čudni, ne baš blizanci koji jedno drugom završavaju rečenice.”

Preporuka

share