The Feelies - In Between [2017]

The Feelies
In Between
Bar None Records / 2017
8.0
8

The Feelies su već veoma dugo na muzičkoj sceni. Bend  postoji od 1976. godine. Do 1992. godine su objavili četiri albuma kada je bend prestao da postoji. Ponovo su se oformili 2008. godine i od tada objavili još dva albuma: „Here Before“ 2011. godine i „In Between“ ove, 2017. godine.

Tokom karijere The Feelies nisu postigli značajniji komercijalni uspeh, ali se smatrajnu veoma uticajnim bendom na underground pop sceni. R.E.M su The Feelies naveli kao jedan od svojih najvećih uzora. 

I na svom šestom albumu The Feelies rade ono u čemu su najbolji, prave melodične gitarske pop pesme koje kao da su izašle iz Velvet Undergorund muzičke ere.

Iako „In Between“ zvuči mirnije i opuštenije nego prethodni njihov album, svi elementi koji su krasili pesme na njihovim ranijim albumima su i dalje tu.

Melodije gitara Mercera i Milliona međusobno se prepliću i dopunjuju, uokvirene preciznim ritmom Stana Demeckom na bubnjevima i ostatkom ritam sekcije sa Dave Wackermanom na perkusijama i Brendom Sauter na bas gitari.

U karijeri koja traje već 40 godina, doduše sa dušim prekidom, The Feelies, ne samo da uspevaju da zvuče jednako dobro kao i na početku svoje karijere, već je njihov šesti album „In Between“ verovatno i najbolji album u karijeri, koja kako stvari sada stoje, može da traje još dugo, a The Feelies mogu da nas obraduju sa još nekoliko dobrih albuma.