Fontaines D.C. - A Heroe's Death [2020]

Fontaines D.C
A Heroe's Death
Partisan Records / 2020
7.9
8

Godinu dana nakon izvanrednog debi albuma “Dogrel”, dablinski kvintet Fontaines D.C. vraća svojim drugim albumom “A Heroes Death”.  Fontaines D.C. su godinama pre svog debi albuma gradili svoj zvuk, serijom odličnih singlova i EPja zadobili brojnu publiku.

Dogrel” ih je postavio u sam vrh nove indie rock / post punk scene koja u ovom trenutku divlja u Velikoj Britaniji, rame uz rame sa bendovima IDLES, Girl Band, Fat White Family. Oni su nakon debi albuma dospeli da sviraju u Londonu pred 10000 ljudi, što za jedan mladi bend sa nezavisne scene uopšte nije mala stvar, ili da budu bukirani kao zvezde mnogih svetskih festivala poput Coachelle, Glastonbury-ja, Primavere, mada na žalost zbog poznate situacije koja je pogodila svet ove godine, nisu i nastupili na njima

Fontaines D.C. su se na prvom albumu “Dogrel” ponajviše bavili životom u svom rodnom gradu Dablinu, sa albumom “A Heroes Death” bend je kroz stihove ali još više krzoz muziku krenuo malo drugačijim putevima.  Dok vas je “Dogrel” svojom energijom, snagom žestinom hvatao na prvo slušanje, “A Heroes Death” je mračniji, kompleksniji, neko bi reko zreliji, što pak ne mora biti signal da je i kvalitetniji ili da se karijera benda kreće u dobrom smeru.

Za  “I Don't Belong”, može se reći da postavlja temelj atmosfere ovog albuma, mid tempo mračni hipnotički gitarski rif, pulsirajuća ritma sekcija i Chattenov  vokal koji poput mantre ponavlja “I Don't Belong to Anyone”. 

Preporuka

share

share