Milan Petrović Quartet predstavljaju četvrti album pod nazivom DATES,  25.02.2016. godine, u okviru festivala „Rođendan Džeza“ u Akademiji 28.

Ovaj album je kao i prethodni studijski Favorites iz 2013. godine, snimljen u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam 10 autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

DATES nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom a koje bismo inače zaboravili da se nije desila muzika, koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora. Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy saxofon, Robert Gostinčar bas gitara i Bogdan Zdjelar bubnjevi, gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić, a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Bend u svojoj diskografiji ima još i albume EXCURSION (2012), FAVORITES (2013) i Live @ Nišville Jazz Festival (2015)

Preporuka

share

share