Škotski pop pioniri Teenage Fanclub početkom septembra objaviće 10. studijski album. Kako je u pitanju bend u čijoj muzici se osećam kao kod kuće, jasno je zašto je „Here“ današnji album nedelje. Ništa nisam slušao toliko poslednjih nekoliko dana. Kada smo kod Teenage Fanclub, emisija počinje jednim njihovim hitom sa ploče „Thirteen“, pesmom koja iskopa nadu i iz najdubljeg bunara. Inače, ovaj album je objavljen 1993, a ne iz 2013. kako je vaš rasejani voditelj rekao. 
 
Ženski bend iz Los Anđelesa Warpaint, krajem septembra objavljuje treći studijski album „Heads Up“. Za razliku od melanholije na koju su nas navikli, ovog puta se vraćaju optimističnim singlom koji je savršen za đuskanje u letnjoj bašti nekog kluba....i kog premijerno slušamo u današnjoj emisiji. 
 
Tu je još nova, pomalo protestna pesma za Drive-By Truckers, novi album Džim O'Rurkovog „brata“ Dejvida Grabsa, Ejndžel Olsen je sve rekla prvim singlom sa njenog novog izdanja, a slušamo i B stranu novog singla za Massive Attack. 
 
Što se obrada tiče, ako ste se pitali kako zvuči Father John Misty kada obrađuje The Flaming Lips, posle ove epizode to više nećete raditi. Takođe,saznaćete šta sam radio u krevetu dok sam slušao kako Bon Iver obrađuje Bjork, odnosno zašto je to jedna od najlepših pesama u današnjoj emisiji. 
 
Gistro evergreen je kultno izdanje Sonija i Linde Šerok „Paradise“ iz 1975. Ovakva mešavina fri džeza, opičenog soula i fanka, uvrnutih disko ritmova, roka, pa i klasične muzike, sreće se jednom u deceniji. Ako volite „On the Corner“ Majlsa Dejvisa, „Maggot Brain“ grupe Funkadelic, Beti Dejvis, kao i najpsihodeličnije momente Skota Vokera, velike su šanse da vaš nemir pronađete na „Paradise“. Sofisticirana poezija u razdrljanoj košulji. 
 
Društvo nam prave još Tim Bakli, Nora Džons, Opal, Calexico, The Cimenatic Orchestra, Džarvis Koker, Nels Klajn, Linda Perhaks i mnogi drugi. 
 
Avgust, grad je prazan, a na sreću nas koji nigde ne putujemo, nade ne odlaze na godišnji odmor. Krajnje je vreme da počne da se dešava nešto lepo. Za početak, novi Gistro FM je tu. Za ostalo se potrudite. 
 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

 

Preporuka

share
share