Čekamo autobus, devojku, prijatelja, noć, jutro, u redu u pošti, da ozdravimo, da počne koncert, da odu ovi pacijenti sa vlasti, da počne odmor, da idemo na more, da nas pozove, da prođe, da počne proleće...Čekamo i kad ima smisla, i kada znamo da nema, i kada smo dobro i kada smo loše...

Nekad se čini da dve trećine života provedemo u čekanju. Sudeći po ogromnom broju pesama na ovu temu koje postoje u Gistro arhivi, biće da mnogo nas muči sličnu muku. 

S tim u vezi, u današnjoj specijalnoj Gistro FM epizodi, slušamo dva i po sata muzike koja na (in)direktan način ima veze sa čekanjem. 

Pesme koje danas slušamo potiču iz različitih perioda, a spadaju u najrazličitije žanrove. Iz nekih se cedi bol, dok neke pokušavaju da nam daju nadu. Ali sve su na ovaj ili onaj način upečatljive. 

Društvo nam prave Tauns Van Zant, Leonard Koen, Nil Jang, Nik Kejv, Wilco, Future Islands, Jayhawks, Sparklehorse, Tom Vejts, Velvet Underground, Bil Frizel, New Order, Dinosaur Jr, Brus Springstin, Ika, Whiskeytown, The Black Keys i mnogi, mnogi drugi. 

Uz muziku iz današnje epizode i najuzaludnija čekanja imaju malo više smisla. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta 2015, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.