Kako gotovu polovinu pesama u današnjoj epizodi izvode dame, a jedan hit koji slušamo nosi naziv "My Girls", rešio sam da po njemu nazovem ovaj 675. Gistro FM.

Prvi Gistro evergreen potpisuje Bobi Džentri, ikona s juga Amerike, koja je bila na vrhuncu krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Njen album "The Delta Sweete" i posle pola veka zvuči savršeno, a u njenom glasu ima više seksipila od mnogih savremenih pevačica. Ujedno je jedna od prvih dama koja je bila kompletna autorka muzike i tekstova. Album koji neprestano slušam već nedeljama. Mnogo dobro ide uz Teksas.

Alehandro Eskovedo i Don Antonio su prošle jeseni objavili ploču "The Crossing". Na njoj prisustvujemo susretu stare i nove Amerike iz ugla dva emigranta. Kao gosti pojavljuju se članovi MC5 i The Stooges. Rok, amerikana, folk i pop. Mnogo zarazna ploča. Album nedelje broj jedan.

Džej Bolotin se bavi stripom, slikarstvom, filmom, pisanjem ali i muzikom. Početkom sedamdesetih je snimio pesme pod velikim uticajem prva dva albuma Leonarda Koena, a većina njih je prvi put objavljena nedavno. Idealna muzika za zimske noći. Album nedelje broj dva.

Ako volite shoegaze i Sonic Youth, obratite pažnju na novi album engleskog benda Swervedriver. Savršena ploča za početak dana ili za vožnju maksimalnom brzinom na autoputu. Album nedelje broj tri.

Holly Golightly su krajem prošle godine snimili odličan folk/rok album "Do the Get Along". Muzuka za opuštanje u najbukvalnijem smislu.

Ovog januara se navršava deset godina od Animal Collective albuma "Merriweather Post Pavillon". Reč je o ploči koja je u drugoj deceniji ovog veka otvorila vrata mnogim talentovanim muzičarima. Po jednom hitu odavde je današnja epizoda dobila ime. Gistro evergreen broj dva.

Tu je još pesma koja najavljuje novi EP za beogradski Dol, novi album za Lolu Kirk, a čućete i kako zvuče Bitlsi u džez fazonu.

Slušamo još Merijen Fejtful, Fransoaz Ardi i Igija Popa, Leonarda i Adama Koena, Džonija Keša, The National, Morphine, Loru Kantrel, Stray Dogg, Kodagain, Maka Demarka i mnoge druge.

Zimske nedelje se uz muziku koju možete čuti u najnovijoj Gistro FM epizodi možda mogu pamtiti i kad zima prođe.

Preporuka

share

share