Svi ti prolećni dani u februaru, sve te vesti posle kojih se pale sveće, menja reljef i ljudi ne ostaju isti, nekada mogu da se spakuju u pesmu od samo nekoliko minuta. Današnja Gistro FM epizoda ima nekoliko takvih, a po jednoj je i dobila naziv. Jer jebeš sve ono u čemu nema ni mrve ludila.

Danas predstavljam novi album za Tindersticks koji je idealan za zimsko proleće. Njegova hladnoća i februarsko sunce već su počeli da čine čuda na Voždovcu. Tu je i nova ploča za Džejn Birkin, koja je u stanju da i posle toliko godina donese svežinu u noć. Mediteran kakvog znam. Gistro evergreen je najlepši album za trio kog je predvodio pijanista Esbjorn Svenson, a tu je i ploča koju su početkom osamdesetih snimili Gabi Novak i Arsen Dedić. Jer i u nekoj staroj poeziji često ima više novosti nego u novinama. Tu su još Pulp, Nil Jang, Džuli Delpi, Karla Bruni, Butthole Surfers i mnogi drugi.

Neke emisije su za širom otvorene prozore i aprilske februare. Biću dovoljno bezobrazan da tvrdim za ovu današnju baš to.

Preporuka

share