Za neke promene je potrebno samo da svane dan. Za druge pak mnogo više. Kakve god da su, dobro je da su tu. Bez njih čovek lako zaboravi šta sve može. A živeti u zaboravu je lepo samo u onom filmu sa Stivom Bušemijem.

Danas predstavljam novi album grupe Rebel Star. Početak i kraj se zove. Slušam ga već danima bez prestanka. Neke pesme odatle su moje više od nekih koje sam sám napisao. Album nedelje broj jedan.

Jedna od najzaraznijih pop pesama koje sam čuo na maternjem jeziku u poslednje vreme je novi singl za grupu Bohemija iz Niša. Levo oko najavljuje njihov treći album Putujemo kog sada već čekam sa sličnim neizdržom kao novi War on Drugs.

Ako volte Eliota Smita, obratite pažnju na novo izdanje Endija Šaufa. Idealan za šetnju po mokrim jesenjim ulicama. Drugi album nedelje.

Gistro evergreen je album Dejvida Bouvija koji u decembru slavi pola veka. Hunky Dory mi je bio i ostao njegov omiljen. I posle toliko vremena zvuči aktuelno i sveže.

Kada je rubrika gulity pleasure u pitanju, danas slušamo Milana Delčića Delču. Njegova pesma S jezikom u usta je na savršen način spojila parodiju i zajebanu pop muziku. Dosta mi je, dosta.

Slušamo još novi singl za Animal Collective, tu je ona zarazna obrada francuskog klasika kog su pre tri decenije snimili Vlada, Gile, Piko i Švaba, za džez u hladnoj oktobarskoj noći zadužen je Tomaš Stanko, a sviraju još Eliot Smit, Television, Real Estate i mnogi drugi.

Neki dani su zreli za velike promene, a neke emisije da budu njihov saundtrak.