Ja sam malo infantilan, stalno se vraćam u detinjstvo, živim u oblacima, kradem deci kinder jaja, ne puštam ih u Ne ljuti se čoveče ma koliko da su mali, ne zanima me šta se dešava sa uspešnim sportistima van terena, a često ni na njemu, moja (ne)naklonost prema njima nema nikakve veze sa tim da li su im se roditelji kresali u istoj zemlji u kojoj i moji, šta o svemu tome misli kurta ili murta, odnosno još uvek me od svih poklona najviše raduje onaj koji ima neke veze sa muzikom, kao onomad kad mi nije bilo jasno šta devojčicama znači "pošteda" na fizičkom. Imajući sve to u vidu, praktično od kad znam za sebe, nije prošao nijedan januar da nisam pustio melodiju "Januarske zvezde bele" koju je napisao Miodrag Ilić Beli, a za seriju Na slovo, na slovo otpevala Lola Novaković. Ona mi je oduvek zvučala toplo i bezbrižno, baš onako kako zamišljam savršen zimski dan u januaru. Zato sam rešio da celu današnju Gistro FM epizodu nazovem baš po njoj.

Ove nedelje predstavljam novo izdanje Cat Power, zatim 32. zvanični album Elvisa Kostela, a posebno bih voleo da obratite pažnju na dva sjajna albuma nedelje, za koja pretpostavljam da mnogi nažalost nikad nisu čuli - jedan bend se zove Trace Mountains, drugi The Junior League. Slušamo još singlove sa novih izdanja The Delines (trenutno moj najomiljeniji bend na celom svetu), Mitski, Beirut, Midlake, Animal Collective, odnosno Arab Strap. Gistro evergreen je klasik od Simon & Garfunkel, još jedna od ploča koja mi se već decenijama vrti tokom zimskih noći. A slušamo još Toma Vejtsa, Belle & Sebastian, Bila Kalahana i Nelsa Klajna, Rodrigeza, Nežni Dalibor, Dope Lemon i još svašta.

Neke zime se brzo zaborave, a neke se pamte godinama. Kad su ove druge u pitanju, mislim da će sećanje na njih biti još življe uz neku pesmu iz današnje Gistro FM epizode.

Preporuka

share