Život je Sizifov kamen, crtać sa konzervom i otvaračem, Orvelova 1984, Dilanova Blowin in the Wind, Pikasova Gernika i nokautirani Don Kihot pokraj vetrenjače sa peharom. Ali život je i Lu Ridov Perfect Day, Selindžerov Lovac u žitu, Tornatoreov Cinema Paradiso i činija puna zrelih trešanja. Ili višanja. Današnja Gistro FM epizoda bavi se ovim potonjim, lepšim stranama života. Super su brige, muke, izgriženi nokti, strahovi i strepnje, ali jebeš to danas. Gistro FM nije loj. Gistro FM je krtina. Nedelja je dan za esenciju.

Dok se hladi prva jutarnja kafa u snežnoj nedelji krajem januara, imaćete priliku da uživate u najlepšoj muzici koja se pojavila na internetu u proteklih sedam dana. Džejk Zerksis Fazel je pre dve godine bio predgrupa na koncertu Bila Kalahana u Teksasu. I tada mi je bilo jasno da je predamnom čovek koji se celim srcem loži na muziku. Danas predstavljam njegov novi, četvrti, i po meni najlepši album u celoj karijeri. Ako volite nežna zimska buđenja, ovo je ploča za vas. Slično se može reći za novi album Šona Tejlora. Još ako vam prijaju Demijen Rajs ili Iron & Wine, siguran sam da će vas mnogo pesama sa ove ploče raditi.

Beogradski bend Presing je krajem decembra objavio novi, peti album, genijalnog naziva Povratak u krntiju. Od hita Mačo do Krntije, prešli su dug put dug tri decenije, pa je logično zašto Presing iz onog i ovog perioda povezuju samo isti instrumenti. Koji su doduše obogaćeni duvačima. Pored Kize i Krake, tu je Dule Petrović koji svira saksofon, flautu i bas. Ako tražite domaći album na kom su savršeno sinhronizovani rok, noise, džez, krautrok, pank i pop, u ovom trenutku nećete pronaći bolji. Vinilno izdanje je u ograničenom tiražu, a koga zanima više o tome ima ovde https://www.diggersfactory.com/.../presing-povratak-u.... Album nedelje.

Danas slušamo još Leonarda Koena, Ričarda Holija, Glena Milera, The Carpenters, REM, Spiritualized, nove Beach House, novog Rajlija Vokera, Slowdive, Vokalni kvartet Predraga Ivanovića, Taunsa Van Zanta i svašta još.

Uprkos snegu i ledu, neke januarske nedelje su majskije od drugih. Današnja bi trebalo da bude baš takva.

Preporuka

share