U petak, 20.05.2022. Kula u Cetinjskoj je imala pravi pravcati showcase kantautora. Kulu su zvanično otvorili Stray Dogg svojom tradicionalnom svirkom na dan zaljubljenih. U intimnoj atmosferi najmlađeg lokala Cetinjske, pred probranom publikom, Stroberiz, Tankman i Mar su održali sjajnu zajedičku svirku.

U danima kada je Beograd domaćin Final Four Evrolige, divnih događaja nije manjkalo, te je ovaj bio jedan od takvih.

Već na ulazu u Kulu, u njenom podnožju, posetioci su mogli da vide umetničku postavku Voždovačke galerije Bajka. Pošto bi se popeli na među sprat i uzeli osveženje, na samom vrhu se nalazila sobica u kojoj se odvijao glavni deo večeri. U ćošku postavljeno malo gitarsko Fender pojačalo, dok je pod bine bio preplavljen pedalama. Takođe vredi napomenuti da je u samom lokalu zabranjeno pušenje, te kao takav predstavlja retkost na Beogradskoj sceni.

Prva je na binu stala Anamarija Tumbas, poznatija kao Stroberiz. U majci Dark side of the moon,  sa dukat žutim Gibsonom, subotička kantautorka je izvela niz toplih stvari. Samit nikada ispričanih priča, odnosno zbirka ponoćnih pripovedaka podeljenih između tebe, plafona i tišine spavaće sobe. Praćena semplom sa ritam mašine, lupovanom solo podlogom, Anamarija je nastupila kao one woman band. Posebno su se istakle stvari ,,Naopaka pesma’’ i ,,Ja tonem’’. Za par poslednjih stvari na bini joj se pridružila i Mar. Upravo ta drugarska atmosfera je dala potpun doživljaj ovoj večeri. Muzičari su se igrali, pevali i pričali jedni drugima sa bine.

Preporuka

share
share