Neke pesme sve znaju. Znaju da je ljubav postupak, vreme, kreativnost i uvo koje sluša. Jasno im je da se u nju beži od realnosti, a ne obrnuto. Razumeju da su dve najvažnije reči na svetu "biti" i "tu". Sve ostalo su proseravanja. A pesma Know How, ona po čijem se stihu zove današnja Gistro FM epizoda, to odavno zna.

Gledajući BBC dokumentarac My Life as A Rolling Stone, podsetio sam se koliko volim album Voodoo Lounge od Stonesa. I to posebno one dve Kitove pesme sa njega. Zbog toga je to današnji Gistro evergreen.

Od noviteta, posebno treba obratiti pažnju na debi album devojke iz Los Anđelesa koja se zove Marina Alen. Iako vrlo friška, njena muzika odaje počast svim onim toplim, ženskim, mahom klavirskim pesamama iz sedamdesetih, koje su se vrzmale po pločama Carpentersa, Kerol King i Džoni Mičel.

Ako tražite album uz koji ćete moći da provodite mirno nedeljno popodne, topla preporuka za novo izdanje kalifornijskog dua OHMA. Njihove pesme su mešavina džeza, ambijentalne, elektronske i folk muzike. Prošle nedelje ni uz jedan novi album nisam tako lepo dremao kao uz njihov Between All Things.

Danas predstavljam odlične nove albume za Bet Orton, Death Cab for Cutie i Reta Milera, a čućemo obrade hitova Sonic Youth, Pixies, Dinosaur Jr i Nila Janga u elektropop maniru. Društvo nam prave još Tindersticks, Calexico, Yo La Tengo, Džonatan Vilson i mnogi drugi.

Neke Gistro FM epizode su popodnevnije od drugih. Kao npr. ova.

Preporuka