Često mi ovih dana padne na pamet Bovijev stih "Planet Earth is blue and there's nothing I can do". Mnogo češće nego bilo koji drugi stih. Mnogo češće nego i oni koje su napisali Dilan ili Koen. Planeta stvarno nikad nije bila "plavlja", a ja stvarno ne mogu skoro ništa da uradim povodom toga. Kažem skoro, jer mogu eventualno izabrati muziku koja će svirati dok tonemo u plavlje. Kad već tonemo, neka bude sa stilom.

Naslov ovonedeljne epizode ima veze sa albumom kog su 2005. snimili Damon & Naomi i koji je današnji evergreen. A ima veze i sa poslednjim pozdravom za Mimi Parker iz Low, u okviru kog slušamo par njenih besmrtnih izvedbi.

Od noviteta tu je prvi singl sa novog Yo La Tengo albuma koji stiže u februaru sledeće godine. Album nedelje je novo izdanje za bend iz Bruklina Bird Streets, koji zvuči kao neka čudna, ali divna, mešavina grupa Wilco i The National. Dugp nisam slušao lepše stihove. Drugi album nedelje je snimio makedonski muzičar Krsto Redževski. On već godinama živi u Americi, a za ovu zgodu sakupio je krem čikaške andergraund i džez scene (tu su Džef Parker i Ken Vandermark, između ostalih). Predstavljam nova izdanja za Džejsona Kolea, grupu First Aid Kit, a tu je i nova Animal Collective pesma. Slušamo i Can, The Jesus and Mary Chain, Roberta Planta, The Antlers i svašta još.

Ako bih se usudio da intervenišem na Bouvijevim stihovima, samo bih rekao "planet Earth is blue, so turning up the volume is the only thing we can really do".