Postoji ta jedna pesma u kojoj se čuje stih "Hearts and thoughts they fade away". Moraš malo živeti i malo padati da bi ga potpuno razumeo. Ona takođe ima stih "I change by not changing at all". Neko će ovo protumačiti kao doslednost, a neko kao slabost. Zavisi na kojoj ste strani života. Ipak, kad je ova pesma u pitanju, oduvek sam se najviše pronalazio u stihu "I just wanna scream Hello!". U svetu u kome najveći broj ljudi zabole dupe za bilo čije dupe osim njihovog i u kome se nema vremena za tuđa osećanja, ovaj stih pruža utehu da još neko to zna. Tu pesmu pevaju Pearl Jam i uz Rearview Mirror ona mi je najdraža sa albuma Vs. I njom počinje današnji Gistro FM.

Gde je decembar, tu su Mazzy Star. Njihov treći album, Among My Swan, već četvrt veka mi je najtopliji pokrivač u najhladnijem mesecu. Danas ga predstavljam pesmama Flowers in December i Take Everything.

Danas slušamo i sjajni novi singl beogradskog benda Gabriel, odličnu novu pesmu Danijelovog Jesenjeg orkestra, odnosno nove albume za Majku Pi Hinsona, Brendona Bensona, odličan elektro džez benda Akusmi i novi zagrebački bend Sjeverozapad. Društvo nam prave još Bitlsi, Fleetwood Mac, Teenage Fabclub, Weyes Blood, Danijel Džonston, Midlake i mnogi drugi.

Osamdesetih je postojao reklamni slogan "sa cigaretom nisi sam". Usudio bih se maznuti ga za današnju emisiju i reći da uz ovu Gistro FM epizodu niste sami.

Preporuka

share

share