Kako u današnjoj emisiji puštam nekoliko sporih album, onih što zvuče skroz intimno i koji asociraju na noćni mir, rešio sam da ovu epizodu po onom stihu Idola. Još ako znate da je cela emisija spakovana i snimljena noću, tamo negde između 2 i 3 ujutru, doživljaj bi trebao biti potpun.

Sve počinje klavirskom posvetom velikom japanskom kompozitoru Rijušu Sakamotu koji nas je pre neki dan zauvek napustio. Što se novih albuma tiče, proteklih sedam dana ništa nisam toliko slušao kao izdanje Stiva Gana i Dejvida Mura. Njihov kavir i akustična gitara zvuče kao stvoreni za aprilske noći. Tu je genijalan novi album za trio Mammal Hands, trenutno moj omiljeni džez bend, sa trenutno moje omiljene etikete Gondwana. Ako volite mešavinu starog soula, laundža i popa, tu je novo izdanje za Nika Voterhausa koji se najzad malo mrdnuo dalje od klišeiziranog ritma i bluza. Predstavljam i debi za ženski trio Boygenius kog predvodi Fibi Bridžers, nove The New Pornographers, novog Demijena Džurada, i potpuno savršenu novu pesmu Tarstona Mura (koja jako liči na Dinosaur Jr). Noćna emisija ne može proći bez Morphine i njihovog klasika "The Night", a tu su još Pixies, Džonatan Vilson, Silvi Luis, Yo La Tengo kao i novo izdanje Nila Janga i Crazy Horse, potpisano njihovim vlastitim imenima. I svašta još.

Mir je jedna od najskupljih reči na svetu, pre svega jer je svima potreban. A uz muziku iz ovonedeljne Gistro FM epizode, možete ga imati u više različitih melodija.

Preporuka

share

share