Razlozi zbog kojih se vode svi ratovi su besmisleni. Novosti o kojima pišu sve novine nemaju ništa novo u sebi. Svi novci oko kojih se ljudi tuku su tako nevažni. I sve i svuda je nevažno ako ne možeš razumeti Lovca u žitu, film Before Sunrise ili stihove pesme Džefa Baklija Lover, You Should've Come Over. Džaba sve ako ne daš kindgdom for a kiss upon a shoulder. Zato je to prva pesma u današnjoj Gistro FM epizodi, zato se ona zove kako se zove.

A u njoj je mnogo noviteta. Pre svega tu je novi Khruangbin album koji tako fino klizi niz ovo aprilsko sunce. Već dva dana pijem prvu kafu uz njega. Slično važi za aktuelni singl sa novog albuma Ričarda Holija. Mislim da on dugo nije napisao tako lepu stvar. Neka čekanja baš imaju smisla, pa je tako 12 dugih godina dobilo smisla u novoj pesmi Beachwood Sparks koja je definicija reči lepota. To možemo reći i za novo paihodelično bosa nova izdanje brazilskog veterana Vinicijusa Kantuarije koji je jedan od albuma nedelje. Lepota je i u novon singlu Izobel Kembel, novom The Black Keys albumu, nežnom ambijentalnom solo izdanju lidera teksaškog benda Balmohrea, kao i psihodeličnom pop čudu grupe Cindy Lee. Te ploče još uvek nema na streaming platformama (osim na jutjubu), tako da mojne posle nismo znali. Od noviteta danas slušamo još sveže singlove Džona Kejla, Buffalo Tom, Still Corners, a tu su i Antonio Karlos Žobim, Sijera Farel, Aluminum Group, a obeležavamo i pola veka remek-dela kog su 1974. snimili Kraftwerk. I svašta još vas čeka.

Prolećni dani su uglavnom lepi sami po sebi, ali uz sunčeve zrake i adekvatnu muziku, nekad se mogu pretvoriti u letnje.

Preporuka