Kažu da je dosta samo kad biju, ali postoji još ponešto čega nam s vremena na vreme bude pun kufer. Znate sve one pogrešne stvari koje se ponavljaju u dlaku na isti način i zbog kojih smo gadni sami sebi, a od kojih nam je teško da se oprostimo jer smo slabi k'o pičke? Ako znate, pronaći ćete nekoliko pesama u ovonedeljnoj Gistro FM koje govore baš o tome. A ako ne znate, budite ponosni na svoj karakter. Zato se današnja emisija zove po jednom stihu kog čujemo u prvoj pesmi, a glasi "svaka duša ima svoje granice".

Apsolutni favorit kada je album nedelje u pitanju je debi izdanje Bet Gibons, pevačice grupe Portishead. Ne dešava se baš tako često da čujete mnogo nade u melanholiji. Kada biste zamislili saradnju Nika Drejka i Massive Attack, ona bi verovatno slično zvučala. Ne prestajem da slušam ovaj album još od četvrtka.

Danas predstavljam i novo izdanje Majkla Heda, čoveka iz Liverpula kog već neko vreme bije glas da je najbolje čuvana tajna britanskog popa. Ako vam fale stari Belle & Sebastian, Majkl Hed ima nešto za vas. Tu su još novi albumi za nekadašnju desnu ruku Nika Kejva Mika Harvija, dve pesme sa novog Tindersticks albuma, kao i novi Shellac. Neka uđe u istoriju da se poslednja pesma, sa poslednjeg albuma kog je Stiv Albini snimio u životu zove I Don't Fear Hell. Amin. Slušamo i Sparklehorse, Bet Orton, Weather Station, Shannon and the Clams, Pokija La Farža, Arab Strap, Izobel Kembel, kao i pretalentovanu hrvatsku muzičarku Ane Paška. I svašta još.

Neke tople majske nedelje klize mnogo lepše uz muziku koja nas razume bolje od nekih ljudi koji nas kao poznaju.