BADBADNOTGOOD - III

BADBADNOTGOOD
III
Innovative Leisure Records, 2014.
7
7

Badbadnotgood (BBNG) je kanadski trio osnovan 2011.godine u Torontu. Od prvog svog albuma, poznati su po uključivanju hip-hop elemenata u svoju muziku baziranu na džezu. Saradjivali su do sada, između ostalih, sa imenima poput Frank Ocean, Ghostface Killah, MF Doom, RZA. Za zadnjeg pomenutog su radili filmsku muziku za ostvarenje The Man with the Iron Fists.

Album III nastao je nakon albuma BBNG2 koji je uključio dosta obrada pesama Kanye West, My Bloody Valentine, James Blake i Feist.

 

Novi album karakteriše tesna veza hip-hopa i džeza, miks koji članovi benda očigledno izuzetno preferiraju. Nastavljaju sa razvijanjem svog zvuka, krećući se po motivima noir okruženja i mračnijih džez tonova. 

Iako mi se album dopao, osećam kao da nešto nedostaje. Problem postoji kada se, nakon odlična dva prethodnika, očekivanja postave na visoki nivo i možda je to upravo i slučaj sa albumom III. Bend priprema i četvrti album, Sour Soul, koji je u vreme pisanja ove recenzije u postprodukciji tako da se priča nastavlja.