black midi najavili novi album

black midi su najavili novi album, "Cavalcade", koji izlazi 28. maja na etiketi  Rough Trade. Bend je podelio i video za vodeći singl albuma "John L" u režiji Nine McNeely.

"Cavalcade", je opisan kao prikaz „skup karaktera većih od života“, basista Cameron Picton dalje objašnjava: „Kad slušate, možete zamisliti da svi likovi čine neku vrstu kavalkade. Svaki ispriča svoju priču jednu po jednu, a kako se završava svaka pesma pretiču vas, zamjenjujući sledećim u nizu. "

Većina albuma snimljena je u studiju Hellfire u Dublinu pod nadzorom ton-majstora Johna “Spuda” Murphyja. Frontmen Geordie Greep detaljno opisuje proces koji je stajao iza snimanja albuma: „To je zaista dobro funkcionisalo s Johnom. Želeli smo prirodan, otvoren zvuk u kombinaciji sa razbijanjem četvrtog zida - u nedostatku boljeg izraza. Znate li kada na snimku možete čuti škripanje kasete, stvari zbog kojih ste svjesni da slušate snimak? [S puno ploča] čini vam se da ili slušate ECM, visoku vernost, neverovatan zvuk od 25 mikrofona ili imate lo-fi album pun ludih efekata. I pomislio sam: ‘Zašto ne biste imali album na kojem kombinujete te dve stvari?’ To je bila jedna od glavnih ideja, i John je bio jako zainteresovan za nju. “

Debitantski album benda, "Schlagenheim", izašao je 2019. godine na Rough Trade.

Cavalcade:
1. John L
2. Marlene Dietrich
3. Chondromalacia Patella
4. Slow
5. Diamond Stuff
6. Dethroned
7. Hogwash and Balderdash
8. Ascending Forth